Om Undervejs

Hos Undervejs ønsker vi at inspirere flere til at komme ud i naturen, opleve roen, nærværet og det rum for dybe samtaler, som en vandreferie giver anledning til. Vores mission er at skabe rammerne for, at I kan komme tættere på naturen og på hinanden.

Det gør vi ved at tilbyde individuelle vandreferier i Danmark. Vores ønske er at gøre det simpelt og mere attraktivt at tage på en vandreferie. Det behøver hverken være primitivt eller besværligt. Vi har gjort et grundigt forarbejde, udvalgt de bedste ruter og overnatningssteder og sørget for alt det praktiske. Vi mener, at kvalitet og naturskønne oplevelser er vigtige dele af enhver ferie.

Vores vandreferier på Sydfyn har en, to eller tre overnatninger. Ruterne er tilrettelagt, så man ikke behøver at være en erfaren vandrer for at kunne nyde turen. Vi har udarbejdet en detaljeret rejsebeskrivelse, der udover kort og en grundig gennemgang af ruten også indeholder forslag til spændende oplevelser på turen og relevant information om naturen i området netop nu.

Vi ønsker at gøre det både simpelt og attraktivt at få en vandreoplevelse, hvor man trækker stikket, kommer ud i naturen og væk fra hverdagen. Samtidig vil vi give muligheden for at pleje relationen med ens rejsefælle(r) og opleve, hvor let det bliver at tale sammen, når man går der side om side.

Natur. Nærvær. Nydelse.

Idéen bag Undervejs

Jeg, Ditte Tvede Arentoft, står bag Undervejs. Jeg har altid holdt af naturen og at komme lidt væk fra byen og hverdagen. Jeg har sammen med min mand, med venner og alene været på mange vandreture - også de helt primitive med telt og frysetørret mad i de norske fjelde.

Efter at vi har fået børn, er vores vandreture (dem uden børn) blevet af kortere varighed, og lysten til de lidt mere komfortable og luksuriøse rammer er blevet større. Det behov tror jeg, at mange andre deler.

Derudover er det min oplevelse, at jeg på vandreture har haft nogle af mine vigtigste og bedste snakke. Samtalen flyder bare bedre. Jeg lytter mere, og modet og lysten til at tage hul på de lidt dybere emner er stor. Jeg ynder at kalde vandreturene med min mand for vores form for parterapi. Når vi får børnene passet og nyder en 'kæreste-weekend', er det derfor ofte kombinationen af en vandretur og overnatning på et skønt sted, der serverer god mad.

Endeligt synes jeg, at vi har så meget skøn natur i Danmark, der er værd at opleve. Det er ikke nødvendigt at flyve om på den anden side af jorden for at få store naturoplevelser - de er lige foran os. Vi er selv flyttet til Sydfyn efter mange år i København, så det var derfor oplagt, at Undervejs skulle have udgangspunkt her.

Jeg samarbejder med en række lokale eksperter og ildsjæle, og tilsammen ønsker vi, at Undervejs kan inspirere langt flere til at vælge en vandreferie i Danmark, få øjnene op for, hvor skøn naturen er - og ikke mindst opleve det rum for de gode samtaler, som en vandretur giver mulighed for.