Godt at vide inden du tager på vandreferie

Godt at vide inden du tager på vandreferie

Beklædning

Et par gode vandrestøvler eller -sko er altid en god investering. Alternativt kan et par behagelige løbesko eller sneakers også fint fungere. Vi anbefaler, at du vandrer i behageligt tøj. Tænk gerne tøjet i lag, så det nemt kan justeres efter vejret. En kasket, solhat og/eller solbriller er også rart at have med. Tjek vejrudsigt, og sørg for at pakke regntøj og/eller en lille fold-ud-paraply, hvis der er melding om regn.

Vabelplaster

Det er altid en god idé at tage vabelplaster og/eller sportstape med på en vandretur. Ved de første tegn på en vabel, skal du hurtigt påføre et vabelplaster eller tape for at forhindre yderligere irritation.

Taske

Det er begrænset, hvad du har brug for til en vandretur med Undervejs. Pak gerne let, da en tung taske aldrig er at foretrække. Vi anbefaler en dagtursrygsæk (10-20 liter).

Hvad gør jeg med frokost, aftensmad samt mad og drikke til turen?

Vi anbefaler, at du medbringer en drikkedunk, godt med snacks derudover og så en termo-kande eller -kop, så du kan nyde en kaffe under en af pauserne. I rejsebeskrivelsen guider vi til steder, hvor du kan fylde drikkedunken, samt indkøbsmuligheder langs ruten. Vi guider også til hyggelige caféer og gårdbutikker, hvor du har mulighed for at nyde eller købe sydfynske specialiteter.

På alle overnatningssteder er det muligt at tilkøbe en lækker madpakke til den følgende dags vandretur, typisk bestående af en sandwich, lidt frugt og grøntsager og en lille snack. Det kan være rart at medbringe til dagens vandretur, så du har mad lige ved hånden, når sulten melder sig.

Ved alle vores overnatningssteder er der enten en skøn restaurant på stedet og/eller mulighed for at finde et dejligt spisested lige i nærheden. Vi skriver det i rejsebeskrivelsen, hvis I bør bestille bord i forvejen.

Kræver det en god form at klare en vandreferie med Undervejs?

Ved hver af vores vandreferier har vi beskrevet sværhedsgraden. Det er primært baseret på antal kilometer, da navigationen som udgangspunkt er simpel.

Hvis du slet ikke er vant til at bevæge dig i hverdagen, kan du overveje at tage et par længere gåture i ugerne op til. Vi anbefaler altid at gå i et roligt tempo, tage mange små pauser og sørge for god forplejning undervejs.

For alle vores vandreferier er det muligt at læse om de enkelte dagsetaper og deres længder. Vi har også estimeret, hvor lang tid det tager at vandre dagens rute, hvilket naturligvis varierer fra person til person.

Kontakt os gerne, hvis du har specifikke ønsker eller spørgsmål vedrørende turens sværhedsgrad.

Er det muligt at komme frem til rutens startsted med offentlig transport?

Sydfyn er nemt tilgængeligt med offentlig transport. Vi anbefaler at konsultere Rejseplanen for at finde den bedste rute. Vi står også til rådighed for at assistere med transport fra togstation eller busstoppested til rutens startpunkt.